Report: From the Cloud to the Edge: New Ways for Data Appropriation

On 19 October 2018, Professor Alain Strowel, University of Louvain (UCLouvain), held a lecture entitled "From the Cloud to the Edge: New Ways for Data Appropriation" as part of the LunchTimeSeries on Law, Technology and Society (LTS). The report about the lecture is now available online.

Neue Mitarbeiterin

Arzu Sedef

Mag. Dr. Arzu Sedef, LL.M. (EULISP), ist seit 5. November 2018 wissenschaftliche Projektmitarbeiterin am Institut für Rechtswissenschaften. Ihr Forschungsschwerpunkt liegt im Bereich des privaten Wirtschaftsrechts, insbesondere im IT-, IP- und Datenschutzrecht. In ihren Veröffentlichungen beschäftigt sie sich ua mit Fragen des Wettbewerbs- und Immaterialgüterrechts sowie des Datenschutzrechts.

LTS with Professor Joanna Bryson

Professor Joanna J. Bryson, University of Bath, will be giving a lecture on "Human control of machine intelligence" as part of the LunchTimeSeries on Law, Technology and Society (LTS). The lecture will take place at Guttenberghaus (Ground floor, meeting Seminar Room SR 03) on 13 December 2018 from 12.00 - 1.30 pm. Please register via law(at)boku.ac.at until 10 December 2018 as lunch will be provided.

LTS mit Prof. Dr. Susanne Beck

Prof. Susanne Beck, Leibniz Universität Hannover, hält im Rahmen der LTS-Vortragsreihe am 17. Dezember 2018 einen Vortrag zum Thema "Strafbarkeit beim Einsatz autonomer Systeme – Neue Impulse für das Konzept der Fahrlässigkeit?". Die Veranstaltung findet von 12:00 – 13:30 Uhr in Seminarraum SR 19/1, Oskar-Simony-Haus, Peter-Jordan-Straße 65, 1180 Wien, statt.