752343 Lebensmitteltechnologische Übungen (in Eng.)


Art
Übung
Semesterstunden
5
Vortragende/r (Mitwirkende/r)
Schönlechner, Regine , Jäger, Henry , Hanz, Katharina
Organisation
Angeboten im Semester
Wintersemester 2024/25
Unterrichts-/ Lehrsprachen
Englisch

Lehrinhalt

This course is only available if course 752313 is not fully filled by the students of Masters SAFETY IN THE FOOD CHAIN and 501 (AgriFood Danube Master)!!!!! You will be on a waiting list.

This course will be given in English. Limited amount of participants. It is necessary to absolve the pretest positive before the preliminary lesson (Mandatory attandance!)!
Check other courses for overlapping before the preliminary lesson!
For any questions: katharina.hanz@boku.ac.at
All Informations and dates at BOKUlearn page (752323 Lebensmitteltechnologische Übungen)!

WORKLOAD:
1. Pretest at Bokulearn (must be positive BEFORE preliminary lesson!)
2. Preliminary lesson (mandatory attendance!)
3. Basic course (3 days practical work at pilot plant including homework)
4. Written test
5. Preprotocol advanced course
6. One Advanced course with oral test (4 days practical work at pilot plant)
7. Protocol
8. Presentation of your work (mandatory attendance!)

Content of the Basic course (3 days, 8:30-17:00):
DAY A: basic engeneering, preservation
DAY B: extrusion, bread and pasta production
DAY C: soy processing and drying

Topics of the advanced course (4 days, 8:30 am-5pm)
Baking (influence of rawmaterial and process parameter on bread quality)


MORE INFORMATIONS AT BOKUlearn!!(752323)

Inhaltliche Voraussetzungen (erwartete Kenntnisse)

Theoretische Grundkenntnisse über die Lebensmittelverarbeitung:
VO 752100 Lebensmitteltechnologische Grundverfahren
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Lehrziel

Nach erfolgreicher Absolvierung der Lehrveranstaltung besitzen die Teilnehmer/innen vertiefende theoretische und praktische Kenntnisse über wichtige Grundoperationen und Grundprozesse der Lebensmitteltechnik. Des Weiteren haben die Studierenden die praktischen Probleme und Handlungsabläufe bei der Planung und Produktion eines Lebensmittels kennengelernt. Zusätzlich sind die Studierenden in der Lage wissenschaftliche Literatur zu suchen, Berichte zu erstellen, Ergebnisse zu interpretieren und zu präsentieren.
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Noch mehr Informationen zur Lehrveranstaltung, wie Termine oder Informationen zu Prüfungen, usw. finden Sie auf der Lehrveranstaltungsseite in BOKUonline.