Easter is an important spring festival in Austria - and there are many traditional specialties that you can discover in Vienna:
- Easter ham & smoked meat - often served with spicy horseradish.
- Dyed eggs - colorful and hard-boiled, are part of every Easter snack.
- Osterpinze - a soft, slightly sweet yeast pastry with a typical three-cut shape.
- Easter lamb - a sweet cake in the shape of a lamb, a symbol of Easter.
Tip: You can find these treats at bakeries such as Öfferl, Joseph Brot, Radatz or at farmers' markets such as the Kutschkermarkt, but also in supermarkets.
_______
Ostern ist in Österreich ein wichtiges Frühlingsfest – und es gibt viele traditionelle Spezialitäten, die du in Wien entdecken kannst:
- Osterschinken & Geselchtes – oft mit scharfem Kren (Meerrettich) serviert.
- Gefärbte Eier – bunt und hartgekocht, gehören zu jeder Osterjause.
- Osterpinze – ein weiches, leicht süßes Hefegebäck mit typischem Dreierschnitt.
- Osterlamm (aus Biskuit) – ein süßer Kuchen in Lammform, Symbol für das Osterfest.
Tipp: Du findest diese Leckereien z. B. bei Bäckerei Öfferl, Joseph Brot, Radatz oder auf Bauernmärkten wie dem Kutschkermarkt, aber auch in Supermärkten.